Våravslutning

I onsdags var det så dags för den efterlängtade våravslutningen. Jag hälsade alla välkomna och höll ett tal.

 

MAS förstalag gjorde debut i den högsta divisionen och gjorde det med den äran. Vi slutade på femte plats och kan nu titulera oss Sveriges femte bästa schackklubb. Det finns dessutom hopp om att den placeringen ytterligare kan förbättras inför nästa säsong.
Ett stort Tack till Stefan Printz som huvudsponsor genom sitt bolag Mobile Labs för detta.

 

Vi har fått en helt ny hemsida. Den håller högsta kvalitet och kan läsas på både svenska och engelska. Ungdomarna har en egen avdelning där det allt som oftast dyker upp de senaste nyheterna med fina bilder.

  20170614_190038_resized

Vi har haft två lag med i Ungdomsserierna. MAS 1 slutade trea i div 2 och MAS 2 hade redan vunnit sin div 4- serie innan det sista sammandraget. De avancerade till div 3 inför nästa säsong.

 

Vi fick celebert besök av Superstormästare  Baadur Jobava. Han höll ett uppskattat tal och spelade sedan ett parti mot dem som ville. Det var väldigt stor uppslutning både av Masare och övriga.

 

Vi har gjort bra ifrån oss när vi tävlat. Jag tycker att våra ungdomar har gått framåt mycket. Några har dessutom börjat tävla mot seniorerna vilket är glädjande. I GP-finalen på Limhamns schackklubb kom Asker på tredje plats bland miniorerna och Noah kom tvåa, så nära segern man någonsin kan komma, i yngre miniorklassen.

20170614_183448_resized

En stor anledning till detta är att vi har haft generösa träningstider. Varje måndag, onsdag och torsdag har vi gnuggat ungdomarna. Till detta har vi haft en hel stab tränare. Jag, Mladen och Verona har tränat varje vecka men vi har haft god hjälp av Gert, Alexander, Lars-Göran och Roger.

 

Efter mitt anförande var det dags med saft och kaffe, kanelbulle och stor tårta med schackmotiv. Alla lät sig väl smaka.

20170614_182919_resized

Vad vore en avslutning utan en prisutdelning? Inte så mycket. Alla ungdomarna fick en fin pokal  Det var många glada miner från det gemensamma fotot efter detta och även stolta föräldrar fotograferade flitigt.

20170614_185318_resized

Jag önskade alla en lång, glad sommar och  önskade dem välkomna tillbaka igen när skolan börjar i höst.

/Olle Persson