Till alla schackintresserade!

Plats: Ahlmansgatan 20 B (källarplan). Cirka 300 meter från Möllevången.

Klubben erbjuder schacksäsongen 23/24 följande aktiviteter för seniorer och äldre ungdomar:

Tisdag kl 19.00: Klubbtävlingar.

Torsdag kl 19.00: Antingen snabbschack eller blixtschacktävling eller schackföreläsning partigenomgång eller simultanschack.

Lördag: 13.00 startar lördagsblixten.

Söndagar: Lagmatcher och var tredje söndag föreläsning om öppningar och tematisk schack som bland annat berör kungsangrepp, svaga starka fält, öppna linjer, två hot, tvångsdrag m.m.

Schackintresserade på alla schackkunskapsnivåer är mycket välkomna.

Torsdagsgruppen

Varje torsdag mellan 19.00 till ca 22.00. (Uppehåll i juli och augusti.)

Thomas sammanfattar torsdagsgruppens mål så här:

Vi samlas på torsdagar vid sjutiden på kvällen och oftast går jag igenom något: ett parti, en öppning, ett slutspel osv.
Huvudsyftet är att deltagarna ska bli inspirerade att börja träna själva – vilket är nödvändigt om man vill förbättra sitt spel.
Att diskutera olika sätt att träna schack och hur man bedömer och analyserar olika ställningar leder förhoppningsvis till att man blir nyfiken och börjar ställa sina egna frågor och även besvara dem!
Man kanske inte hittar rätt svar direkt, men det är en nyttig process och vi har aldrig haft så mycket tillgänglig information om schack som vi har nu. Så varför inte börja använda den för att bli bättre? Även om man måste vara medveten om tekniken och ens egna begränsningar, så klart.