Till alla schackintresserade!

Plats: Ahlmansgatan 20 B (källarplan). Cirka 300 meter från Möllevången.

Måndagar: Vuxenträning för hobbyspelare och klubbspelare under 1800 i Elo-rating som vill bli bättre schackspelare.

Kontakta Jan, mejl: vicklebyfotboll@hotmail.com

Jan sammanfattar måndagsträningens mål så här:

Det huvudsakliga syftet med måndagsträningen är kontinuitet, att den ska fortsätta länge, och att nivån styrs av spelare under ELO 1800 i ranking. Alla ska våga vara aktiva och ställa frågor, samt att deltagarna får ökad förståelse för generella spelidéer. Hur dessa uppstår och hur man bedömer vilka pjäser man vill byta bort. Det kan också handla om ökad förmåga att utnyttja svaga fält. Att värdera möjligheterna för att sätta igång ett kungsangrepp och när man bör avveckla till slutspel, med mera.

Torsdagsgruppen

Varje torsdag mellan 19.00 till ca 22.00. (Uppehåll i juli och augusti.)

Thomas sammanfattar torsdagsgruppens mål så här:

Vi samlas på torsdagar vid sjutiden på kvällen och oftast går jag igenom något: ett parti, en öppning, ett slutspel osv.
Huvudsyftet är att deltagarna ska bli inspirerade att börja träna själva – vilket är nödvändigt om man vill förbättra sitt spel.
Att diskutera olika sätt att träna schack och hur man bedömer och analyserar olika ställningar leder förhoppningsvis till att man blir nyfiken och börjar ställa sina egna frågor och även besvara dem!
Man kanske inte hittar rätt svar direkt, men det är en nyttig process och vi har aldrig haft så mycket tillgänglig information om schack som vi har nu. Så varför inte börja använda den för att bli bättre? Även om man måste vara medveten om tekniken och ens egna begränsningar, så klart.