Summering av den Allskånska serien 2016/17

En kort Sammanfattning av Malmö AS båda lag deltagande i Allskånskan div 1 säsong 2016-2017!

Allskånskan är nu färdigspelad. För Malmö AS 1 blev det en liten positiv överraskning med en tredje plats. Nyckelmatchen var vändningen i rond 4 mot Limhamn SK 1, såg ut att vi skulle förlora med 6-2 men så vände matchen till vinst för vår del. Det var dock nära att tredje platsen gled oss ur händerna när Limhamn spelade 4-4 mot lask 1, en ½ poäng till i den matchen hade gett Limhamn tredjeplatsen.

Vill tacka alla som ställt upp (spelare, chaufförer, hålla i fikat, städat efter oss, förberett inför matcherna, samt vara t.f lagledare i min frånvaro.) Ni vet vilka ni är!

Joakim Wahlström Lagledare lag 1

 

MAS 2 hade en svår uppgift framför sig inför säsongsstarten. MAS 2 inledde med en knapp förlust hemma mot MAS 1 med 6.5 – 1.5.

Mötet mot Hässleholm var på förhand en nyckelmatch och där blev det lika 4-4 och tabellplacering var sedan jämn lagen emellan resten av säsongen.

Slutmatchen i Rond 7 tackade vi MAS 1 för hjälpen med 0-8, men tyvärr kunde vi själva inte hålla remin mot Limhamn 2 i sista matchen. Vi hade behövts 2,5 p i sista ronden för att undvika sista platsen och därmed nerflyttning.

DIv 1 har varit en rolig erfarenhet och visst hade vi ibland större vinstchanser under pågående spel än vad resultatet sedan blev.

Jag vill tacka alla som deltagit och stöttat laginsatsen.

Erik Larsson lagledare lag 2

 

Malmö AS Sänder sina Gratulationer till Lund ASK 1 som vann Allskånskan med 13p och 38 partipoäng. Och till Helsingborg SA som tog hem andraplatsen med 12p och 39 partipoäng.

Samt till Lask 2 som vann div 2 och gick därmed upp div 1.

Lite individuell statistik:

Håkan Willard, Lars Göran Malmgren, och Hans Nilsson spelade alla matcherna (7/7)

Bästa poäng plockare (i %) (Minst 3 matcher spelade)

1..Erik Lo 5,5p av 6.  92%

2..Jonas Lindahl 4,5p av 6. 75%

Bästa skräll!

Thomas Lo vinst mot LASK 1 – 298 poängskillnad.

Erik Larsson remi mot LASK 1 – 522 poängskillnad

 

Väl mött till nästa säsong Joakim Wahlström och Erik Larsson