Säsongsstart för MAS i serien.

Hösten är här och det betyder att schacksäsongen har börjat!

Först ut i lördags var juniorerna där 1:a laget spelade mot ett favorit tippat Eslöv. Efter att Noah vunnit sitt parti så stod det 2-1 till Eslöv och Christian var tvungen att vinna. Efter en tuff kamp både mot motståndaren och klockan så gjorde han ett lysande parti och vann! 2-2 och en väldigt stark insats av första laget.

2:a laget gjorde debut, deras första tävlingsmatch i div 4 som spelades i Limhamns lokaler. Efter en lite hackig inledning så släppte nerverna och limhamnslagen slogs ned en efter en. Staket på förste bordet av Rani imponerar.

På söndagen var det dags för ett skadeskjutet första lag att möta Örgryte borta. Trots några W.O på de lägre borden och vi var kraftigt underrankade så kämpade vi på och gjorde en hedersam förlust med 5.5-2.5. Remi av Lars-Göran och vinster av Jonas Lindahl samt Jan Kälveus. Stark eloge till Gert och Theo som kämpade mot motståndare som hade 400 poäng mer i ranking!

Vi avslutar rapporten med 2:a lagets kross mot Lask 7-1 till MAS och där bör nämnas Anders Dahls vinst och Joakim Gullin som gjorde sin förste match någonsin och vann!

Slut på utropstecken för denna gång. Återkommer nästa rond. Hälsningar från ordföranden i Malmö Allmänna Schackklubb.