MAS blev tvåa i Schackåttan!!

Den populära Schackåttan gick av stapeln idag i Bara. Vi mönstrade ett bra lag; Asker, Christian, Noah, Sigge, Damian, Jacob, Tony och Rani.

Efter en 7 – 1 seger mot Kålltorp fick vi möta favoriten Lask 1 i andra ronden. Där räckte vi inte riktigt till utan fick sträcka vapen trots fina segrar av Asker och Damian. Sedan blev det en säker seger till innan Manhem stod för motståndet. Det blev en mycket jämn match innan vi till slut förlorade med 4,5 – 3,5.

Sedan lade vi in turbon och avslutade med tre storsegrar. I och med det passerade vi Manhem i partipoäng, det som räknas i Schackåttan. Till slut blev det 1 Lask 1, 2 Malmö AS och 3 SS Manhem i prislistan. Det var ett fall framåt och kanske den bästa placering vi någonsin fått i Schackåttan.

Det delades ut bordspris också. Malmö AS fick två stycken. På femtebordet sopade Damian rent hus och tog maximala 7 poäng, mycket starkt. Och på 6:e bordet vann Jacob sex partier och fick även han ett bordspris.

Det var en lyckad turnering och allt flöt på bra. Mellan ronderna blev det en del fotboll. Laget var taggat och alla kämpade väl. Mycket nöjda kunde vi återvända till Malmö vid femtiden.

/Olle

Comments are closed.