Grattis Tiger till segern i Deltalift Open!

Det räckte för Tiger Hillarp-Persson att spela tre remier i de tre sista matcherna för att säkra segern i Deltalift Open efter särskiljning! Dock var Tiger lite missnöjd med sin insats med tanke på att han flertal chanser att konvertera de sista tre partierna till vinst:
– I had several chances to convert in the last games, for instance against Tikkanen, concluded Tiger. Even if I won the tournament, I should have performed better.

Hursomhelst, vi alla vet att schack är ett svårt spel även för stormästare så vi säger ett stort grattis till Tiger från Malmö AS!

Partiet mot GM Tikkanen i sista ronden blev skarpt spel i holländskt, där Hillarp överraskade med nyheten 5…Kc7!? Vi har inte kunnat hitta några andra kända partier med detta drag! Troligen ett drag som Hillarp förberett.

Hillarp_TikkanenPos1

Ställningen efter 5. – Kc7

I slutspelet fick Hillarp ett klart övertag och kunde troligen kopplat greppet i drag 35. Hillarp spelade här 35. …Tf2 men bättre vore Td4 som skulle förhindra Td5, vilket Tikkanen spelade som svar mot Tf2. Partiet slutade som sagt med remi.

Hillarp_TikkanenPos2

Ställningen efter 35. Tc5.

Läs gärna också Hallandspostens artikel om Deltalift Open!