Till alla schackintresserade!

Den första måndagen i varje månad erbjuder vi gratis schackintroduktion för alla nybörjare, oavsett ålder. Vi börjar klockan 18 och håller på i cirka två timmar, paus för kaffe som klubben bjuder på.

Plats: Ahlmansgatan 20 B (källarplan). Cirka 300 meter från Möllevången.

Det kan bland annat handla om – att utnyttja motståndarens svaga fält – Att starta ett kungsangrepp med största chans att lyckas. – Att byta av rätt pjäs för att vinna ett slutspel.

Torsdagsgruppen

Varje torsdag mellan 18.30 till ca 22.00. Uppehåll i juli och augusti.

Jan sammanfattar torsdagsgruppens mål så här:

Det huvudsakliga syftet med Torsdagsgruppen är kontinuitet, att den ska fortsätta länge, och att nivån styrs av spelare under ELO 2000 i ranking, alla ska våga vara aktiva och ställa frågor, samt att deltagarna får ökad förståelse för generella spelidéer som ofta uppstår och hur man bedömer vilka pjäser man vill byta bort. Det kan också handla om ökad förmåga att utnyttja svaga fält, värdera möjligheterna för att sätta igång ett kungsangrepp och när man bör avveckla till slutspel, med mera.

Privatträning med stormästare

Om du har ytterligare ambitioner att utveckla din schack, kan vi även erbjuda privatträningar med stormästare. Kontakta oss för ytterligare information och prisförslag.